22/10/2019

Muzej susjedstva Trešnjevka uspješno je započeo s prikupljanjem priloga za fundus

Kroz tjedan dana prikupljanja, društveni prostor Baza posjetili su mnogi sadašnji i nekadašnji Trešnjevčani i Trešnjevčanke koji su s nama podijelili svoje priče i uspomene iz kvarta.

Prošlog tjedna završilI smo prvo organizirano prikupljanje priloga za virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka. Kroz tjedan dana prikupljanja, društveni prostor Baza posjetili su mnogi sadašnji i nekadašnji Trešnjevčani i Trešnjevčanke koji su s nama podijelili svoje priče i uspomene iz kvarta.

Zahvaljujući njima, fundus budućeg muzeja sada sačinjavaju stare fotografije Trešnjevke, kao i obiteljske fotografije Trešnjevčana i Trešnjevčanki, zatim publikacije i stari novinski članci posvećeni kvartu, ulaznice nekadašnjeg kvartovskog kina Triglav u Okićkoj, ulaznice za sportska događanja u Ciboni i dr.

Iduće organizirano prikupljanje planiramo za početak iduće godine, no fundus želimo graditi tijekom čitave godine.

Ako u svojim ladicama i ormarima pronađete neki predmet ili fotografiju koji povezujete s Trešnjevkom, slobodno nam se u bilo kojem trenutku javite pa ćemo dogovoriti termin preuzimanja i fotografiranje priloga.

Sretni smo što nas je podržala i inicijativa Mapiranje Trešnjevke kao i što su važnost Muzeja susjedstva Trešnjevka prepoznali razni mediji. Izdvajamo članak koji je za Večernji list napisala novinarka Tia Špero te članak koji je za Jutarnji list napisao novinar Vid Barić.

Zahvaljujemo se još jednom svima koji su se odazvali prikupljanju. Sve novosti vezane za daljnje aktivnosti projekta možete pratiti ovdje, na našoj web stranici te na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu.